среда, 7. новембар 2018.

BRZA ŠTRUDLA (BEZ KVASCA)

  Ovo je stvarno odličan recept, ako hoćete da spremite nešto na brzinu, za iznenadne goste ili svoju porodicu. Nema nikakvog čekanja da se testo podigne, jer je bez kvasca, a štrudla je jako dobra, verujte mi.


Da napravite ovu štrudlu treba vam:

500 - 600 g brašna
2 jajeta
1/2 šolje ulja (mera je šolja od 2 dl)
1/2 šolje mleka
1/2 šolje šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
džem ili krem za filovanje


Umutite mikserom jaja sa šećerom i vanilinom, zatim dodajte ulje i mleko. Dodajte prvo pola količine brašna i prašak za pecivo. Izmešajte dobro i dalje dodajući po malo brašna mesite dok se testo više ne lepi za prste i dok ne budete mogli da ga formirate u kuglu.


Pobrašnjavite radnu površinu. Testo podelite na dva dela. Svaki deo razvijte oklagijom i premažite željenim filom. Ne treba mnogo tanko da razvlačite, jer će vam pući. Premazano testo urolajte i stavite jufku u podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje).


Jufke premažite uljem sa obe strane i pecite pola sata na 200 stepeni. Kada izvadite iz rerne, pokrijte čistom krpom, da bi štrudla ostala meka. Kada se malo prohladi, pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
 

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: