петак, 23. фебруар 2018.

PASTA SA PRŠUTOM, TIKVICAMA I PARMEZANOM ILI ZUCCHINI & PROSCIUTTO PASTA CON PARMIGIANO

  Italijanska kuhinja mi je jedna od omiljenih, paste posebno, jer su mogućnosti kombinovanja beskonačne, a brzo i lako se prave. Fusilli su vrsta paste u obliku spirale, koji su fantastični za sve sosove, jer baš zbog tog oblika, sos odlično oblaže pastu, i zbog toga sam ih ovoga puta koristila.


Za pripremu ovog jela vam je potrebno (za dve osobe) :

300 g fusilla (150 g po osobi, ako pravite za više ljudi)
pola tikvice
50 g pršute
100 ml neutralne pavlake
maslinovo ulje
parmezan
biber
Obarite pastu i pazite da se ne prekuva.
Na maslinovom ulju malo propržite tikvice, iseckane na tanke štapiće, pazeći da ne omekšaju skroz. Dodajte seckanu pršutu, a zatim i neutralnu pavlaku.  Kada se sos malo zgusne, pobiberite po želji i dodajte proceđenu pastu. Promešajte sve i pospite odozgo parmezan.
Prijatno! 


Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: