понедељак, 5. март 2018.

VOĆNA TORTA

  Najviše volim kremaste i lagane torte. Ova je voćna, sa ananasom, bananama i kivijem. Vi možete da promenite i da stavite voće koje želite, pomorandže, višnje, kruške, biće odlična sigurno.



Za koru vam je potrebno:

4 jajeta
4 kašike brašna
4 kašike šećera 

Odvojite belanca i žumanca. Belanca dobro umutite mikserom, da budu čvrsta, dodajući postepeno šećer. Kada je umućeno, dodajte žumanca, a zatim bez miksera umutite i brašno u masu, laganim pokretima, da masa ne splasne. Sipajte sve u okrugao kalup za tortu, prečnika 26 cm. Prethodno podmažite i pobrašnjavite kalup ili ga obložite papirom za pečenje. Kora se peče petnaestak minuta na 200 stepeni. Kada se ohladi, isecite je na dva jednaka dela, tako da dobijete dve okrugle kore.

Za fil je potrebno:

4 jajeta
250 g šećera
2 kašike brašna
2 kašike gustina
1 kesica pudinga od vanile
1 kesica vanilin šećera
1/2 l mleka
250 g margarina
3 banane
3 kivija
konzerva ananasa
2-3 kesice šlaga (ili umućena slatka pavlaka) 

Krem se kuva, uz stalno mešanje, od jaja, šećera, brašna, gustina, pudinga, vanilina i mleka. Kad se zgusne, sklonite ga sa ringle i dodajte margarin, pa dobro umutite mikserom, da ne bude grudvica. Kad su se kora i fil prohladili, možete da filujete tortu. Donju koru poprskajte sokom od ananasa, da bude meka i sočna. Preko toga stavite polovinu fila, pa naseckano voće. Zatim stavite drugu koru, pa drugi deo fila i odozgo umućeni šlag. Tortu stavite da se dobro stegne u frižider, najbolje je da ostane preko noći, a sutradan je možete poslužiti.
Prijatno!


2 коментара:

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: